Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odpověď PhDr. Kateřiny Thorové z APLA Praha paní MUDr. Janě Gandalovičové.

3. 7. 2015

Jako člen odborné skupiny řešící problematiku lidí s autismem při VVZPO vyjadřuji podporu paní PhDr. Kateřině Thorové z APLA. 
Jelikož naším cílem je spojovat aktivity vedoucí ke zlepšení života lidí s autismem, ráda bych podpořila komentář Kateřiny Thorové určený paní MUDr. Janě Gandalovičové: Vaše konstatování, že APLA „nic moc“ nedělá, se mě samozřejmě dotklo, poškozuje nás v očích veřejnosti. Zjistili jsme, že negativní obraz APLA byl prezentován i poslancům v parlamentu, aniž bychom s těmito názory byli v APLA jakkoliv konfrontováni. Negativně laděné otázky vhozené do pléna vnímám jako bodnutí nože do zad organizaci, která, a doufám, že nebudu příliš sebevědomá, v ČR pro problematiku autismu udělala zatím nejvíc. Nikdo ze zástupců z APLA, i přes jejich vysoký odborný kredit a rozsáhlé zkušenosti, nebyl přizván do odborné skupiny VVZPO. Za možnost zapojit se do práce výboru a přednášet v parlamentu vděčíme poslancům, kteří si naštěstí informace o APLA prověřili a udělali si vlastní úsudek, a také našim klientům, kteří se za nás postavili a požádali Úřad vlády o naši účast.

Rodiče dětí s autismem, z nichž mnozí jsou organizovány v našem sdružení, napsali dopis na Úřad vlády a ze vzniklé iniciativy byli do odborné skupiny při VVZPO přizváni odborníci z APLA Praha a FN Motol. Tímto děkuji vám všem, kteří jste dopis zaslali a hlavně autorce dopisu.

http://www.praha.apla.cz/apla-k-otevrenemu-dopisu-mudr-gandalovicove-prilis-mnoho-adjektiv.html